protez Hakkında Gerçekler Açığa

Protezler genelde natürel diş formuna amelî ve analog şekilde örgülır. Bu sebeple özgün dişler kabilinden kullanılabilir.

Protez diş tedavisinde kullanılan birçok farklı erkân bulunmaktadır. Tam protezler, dişlerin hepsinın yarım yamalak olduğu durumlarda uygulanırken, parsiyel protezler kısmi diş kayıplarında yeğleme edilir.

Tam diş protezleri yerinde hizmet ve hıfzıssıhha sağlamlandığında uzun yıllar iş etmektedir. Zayıflama evet da kemik erimesi durumlarında seneler içinde protezde bollaşma ve oynama meydana gelebilir.

Protezlerin kullanımında temiz ve diş fırçalama önem taşımaktadır. Protezlerde yahut kaplamalarda diş hitit ile protez ortada yiyecek peşığı kalmamasına özen gösterilmelidir. Protez bilirkişiımızın anlattığı kullanım kriterlerine göre protezler kullanılmalıdır.

Bu kapsamda, protetik diş tedavisinin ağırlıkla yeğleme edilmiş olduğu hususlar aşağıdaki kabil listelenebilir:

Bu dişler özel laboratuar ortamlarında hazırlanır. Daha sonrasında marazlı üzerinde denenmektedir. şayet diş hekimi ve sayrı dişten memnunsa dişe son cilalama emeklemi dokumalır ve diş tutturulmuşr.

Protez dişler üzerinde meyan yol ve gülücük çizgisi gibi temelı düzenlemeler yapıldıktan sonra kullanıma apiko hale gelmesi sağlanıyor. Bu çkırmızıışmalar esnasında diş rengi bile hastaya tatminkâr olacak şekilde belirleniyor. Çok endamsız süreli bir uyum provasının örgülarak protez dişlerin hastaya rastgele bir tedirginlik verip vermediğinin belirlenmesi esenlanıyor. Hastayı huzursuz eden bir düzlük var ise düzeltiliyor.

Protez diş nedir en özet şekilde kaybedilen dişlerin alegori hazırlanan yapmacık dişler olarak tanımlanır. Burada önemli olan hastanın kenar kuruluşsı ve diş ölçülerinin dikkatle alınmasıdır.

Protezin cila ve simantasyon aşaması: Restorasyon laboratuvardan geldikten sonra ağızda son defa sınav edilir, sabitlenme aşamasına geçilmeden önce son sefer hastanın icazetı cebinır.

Sözıcı protez dişler, diş hekimi aracılığıyla hastanın ağzına yerleştirilir. Bu aşamada, protez dişlerin uyumu denetçi edilir ve gerektiğinde ayarlamalar strüktürlır.

Gece plağı: hab esnasında dişlerin cimrilması ve gıcırdatılması sonucunda katıksız dişlerde ve çene ekleminde oluşabilecek olumsuz durumları ortadan iyileştirmek üzere  yapılan şeffaf plaklardır.

Namuslu gerçekleştirilmeyen protez süreci önceden tedirginlik verebilir ve vakit ortamında protez dişlerde aşınma yahut tadilat olur.

Protez dişlerin ağırlıklmasının arkası sıra mazbut kontroller önerilir. Bu kontrollerde, protez dişlerin durumu değerlendirilir ve icabında ayarlamalar bünyelır. Antrparantez, sayrı dudak hijyenine özen etmeli ve diş hekiminin önerdiği şekilde bakım yapmalıdır.

Kırmızıışma süresi ve ilerleyen dönemlerde protezin üzücütan yerleri var ise ve bu acı bir günden protez bacak uzun güruhyorsa behemehâl kliniğimizi görüşme edin. Protezin sizi rahatsız fail uzun kenarları kısaltılınca rahatlayacaksınız.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “protez Hakkında Gerçekler Açığa”

Leave a Reply

Gravatar